StartsidaBröllopStudentBarn / familjPris fotograferingUtskriftstjänstKontaktLogga in

Fotograf i Umeå, Västerbotten.

Fine art-utskrift av egna bilder

För att göra en beställning, skicka ett meddelande via kontakt­formuläret så får du en e-postadress av mig. Till den kan du sedan skicka din bild till­sammans med dina adress­uppgifter, önskad storlek och papper. Alla vanligt före­kommande fil­format går bra. Är bilden för stor för e-post, hör av dig till mig, så berättar jag hur du ska göra.

Papper

Oavsett papper­styp sker utskrifterna med pigment­baserad färg för att inte blekna med tiden. I mitt grund­utbud har jag tre olika sorter. Har du något annat favorit­papper eller särskilda önske­mål, får du gärna höra av dig.

Blankt: Hahnemühle Photo Rag Baryta
Halvmatt: Ilford Galerie Gold Fibre Silk
Matt: Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth

Papper

Varken Photo Rag Baryta eller Gold Fibre Silk inne­håller några optiska vit­medel, vilket gör de väldigt ålders­beständiga och sam­tidigt något varma i tonen. Photo Rag Ultra Smooth innehåller små mängder, men ska ändå hålla över hundra år innan det blir någon synbar färg­skillnad, om man ramat in det bakom ordentligt glas. Samtliga papper är förstås syrafria.

Hahnemühle Photo Rag Baryta

Photo Rag Baryta är ett fiber­papper av bomulls­fibrer. Det har fin gräng och är blankt, men inte högblankt (även om till­verkaren hävdar det). Extremt bra svärta och färgomfång. Helt enkelt det papper som är bäst för krävande bilder med intensiva färger eller viktiga detaljer i mörka partier. Tjocklek: 390µm Ytvikt: 315 g/m²

Ilford Galerie Gold Fibre Silk

Tjockt fiber­papper med en siden­matt yta. Det är ett baryt­papper som påminner mycket om ett klassiskt foto­papper för analoga, svart­vita bilder. Det passar dock utmärkt även till färg­bilder. Färg­omfånget är större än på vanliga, kemiskt fram­kallade bilder. Även arkiv­beständig­heten är bättre. Tjocklek: 315 µm Ytvikt: 310 g/m²

Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth

Photo Rag Ultra Smooth har en väldigt fin ystruktur. Det är ett mycket tjockt papper med fiberbas helt i bomull och en härligt helmatt yta. Passar utmärkt till porträtt i både färg och svartvit. Tjocklek: 510 µm Ytvikt: 305 g/m²

Prisberäknare för utskrift
egna bilder

Här kan du beräkna priset för utskrift av bilder du tagit själv. För prisuppgifter på bilder från Fotomakaren, titta på "Pris fotografering".

Välj storlek och papper­styp för att beräkna priset.
Vill du att din bild ska färg­korrigeras och justeras manuellt eller göras om till svart­vit, till­kommer 25 kr per bild. I annat fall bör du själv ha arbetat med bilden på färg­kalibrerad utrustning. (För mer information om färg­hantering, skicka en fråga via kontakt­formuläret.)

Fotomakaren Martin Jernaker  Fotograf och utskriftstjänst i Umeå   073-99 38 713   Godkänd för F-skatt